marți, 22 ianuarie 2008

Nominalizarile la Oscar 2008 - anuntate !!!

Fara prea multe introduceri, aici gasiti nominalizarile la Oscar: link

La capitolul cele mai multe nominalizari conduce No Country For Old Men - cu nu mai putin de 8 nominalizari. Urmeaza:
Atonement cu 7,
Michael Clayton si There Will Be Blood cu 6,
Ratatouille cu 5,
Juno cu 4,
The Bourne Ultimatum, Enchanted si Transformers cu cate 3, iar
American Gangster, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Away From Her, The Diving Bell and the Butterfly, Elizabeth: The Golden Age, Into the Wild, La vie en rose, Pirates of the Carribean: At World's End si 3:10 to Yuma - cu nominalizari la cate 2 categorii.

La capitolul surprize - Surf's Up i-a suflat nominalizarea lui The Simpsons, Michael Clayton are mai multe nominalizari decat ma asteptam, la fel si Ratatouille (insa meritat) si Juno (mie unul mi se pare supra-apreciat). Tommy Lee Jones i-a luat fata lui Denzel Washington pt cel mai bun actor in rol principal... Cate Blanchett este nominalizata atat la categoria cea mai buna actrita in rol principal cat si la cea pentru cea mai buna actrita in rol secundar.

Din cele 43 de optiuni am ghicit nu mai putin de 33... 76,74% nu e rau, zic eu :) cu mentiunea ca i-am ghicit si pe toti actorii in rol secundar :D

Voi reveni si cu alte amanunte legate de cea de-a 80-a editie a celui mai prestigios premiu din lumea cinematografica...

Voi ce impresii aveti?

8 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt dezamagita ca filmul nostru 4,3,2 nu a fost luat in considerare... De asemenea mi se pare o mare nedreptate si pentru The Simpsons !! Sistemul de nominalizare a filmelor la Oscar deja s-a prafuit... Sper sa castige No Country for Old Men, Ratatouille si There Will Be Blood ! Marele pierzatoare ale serii ar trebui sa fie : Atonement si Michael Clayton... Pacat ca nu a fost nominalizat pentru rol secundar Tom Wilkinson - Michael Clayton.
P.S. : Juno nu este un film de Oscar !

Cristian Anghelache spunea...

No Country for Old Men... ce pot sa zic... eu tot asteptam sa invie personajul pricipal... e un film atipic... foarte atipic... pentru ca moare cand nu te astepti, si cum nu te astepti... + ca am vazut versiunea care se termina cu ..."ending credits"... si nu scria nimic, decat atat... strange, very strange... m-am gandit ca poate nu o fi fost versiunea reala... sicer mi0as fi dorit un "happy end fericit" :))))
... chiar daca asa pot sa spun ca a fost mult mai realist decat majoritatea filmelor, si mult mai life-like (te f**e cand nici nu te astepti - in cazul acesta, de cine nu te astepti) Eu nu i-as da oscar totusi... dar vand in vedere ca de-a lungul timpului au castigat oscarul filme mult mai proaste (vezi Titanic - asta-i pt. tine delfinasule... ;) ), prin comparatie pot sa spun ca merita.

delfinasu spunea...

Look again! Tom Wilkinson A FOST NOMINALIZAT! :) Categoria Cel mai bun actor in rol secundar... Si eu tin cu Ratatouille :)

Cristian Anghelache spunea...

A! ...mi-am adus aminte: Am uitat sa te felicit pentru procentul impresionant de la capitolul previziuni... :) Mama Omida a fost detronata!... acum il avem pe Tatal Delfinasu!... :)

delfinasu spunea...

Multumesc, Cristi. La anu' sper sa-mi imbunatatesc procentajul ;)) Comentariul anterior a fost de pe mobil... ;) Astept favoritele tale ;)

Cristian Anghelache spunea...

Chair daca nu este genul meu de film (romance) pot sa spun cu sinceritate... DA! Asta da film de Oscar, din toate punctele de vedere!
Sincer, chiar m-as mira sa nu castige toate cele 7 nominalizari. Delfinasule, uita Titanicul, s-a scufundat! Uite aici film adevarat... ;)

Cristian Anghelache spunea...

Am uitat sa spun despre ce film este vorba... dar pana la urma, cine stie => cunoaste :) Am dat un indiciu important.

Cristian Anghelache spunea...

Au trecut vremurile cand bagai un comentariu la 2 minute dupa ce publicam un articol... :)
Acum nici macar nu-mi mai vizitezi blogul... :)
Ma simt sedus si abandonat... :)
Uf... ;)

Vezi ca am bagat amanunte despre Chicane... take a look...